Apelare Medicala

Scopul unui sistem de apel medical este acela de a solicita personalul medical de ingrijire, respectiv a solicita ajutorul printr-un semnal optic si/sau semnal acustic (sonerie). Aceste sisteme sunt denumite si sisteme de apelare a asistentelor („apel sora”).
In timp, sistemele de apel medical au devenit sisteme complexe, apartinand tehnologiei de comunicare si de siguranta a vietii.
Caracteristicile si functionarea sistemelor de apel medical necesita cunostinte de tehnologie electrica si de comunicatie, tehnologie a sistemelor de siguranta si de detectare a incendiilor si utilizare a retelelor complexe de calculatoare.
Toate variantele sistemelor de apel medical au rolul de a proteja viata oamenilor si de a nu aduce atingere sanatatii acestora.

Gama de functii acoperita in prezent cuprinde atat facilitatile oferite de sistemele „traditionale” de apel medical si de transmisie radio/TV cat si functii complexe, furnizate prin retele complexe, bazate pe structuri IT.

Ca urmare a dezvoltarilor succesive, tehnologia in acest domeniu de aplicatie a atins un nivel la care se poate asigura in mod practic o functionare ireprosabila pe un interval foarte mare de timp.

 

 

Copyright © 2014 DELTA GRUP. Realizat de Elcor Consultant